Wat is er in de buurt te doen?

In Nieuwpoort kan u allerlei dingen verkennen zoals de jachthaven met enorm veel zeilboten, de historische binnenstad en het natuurreservaat “Ysermonde”. Langs de havengeul is er een wandelpromenade en fietsroute. Bovendien kan u genieten van talrijke restaurants die u doen proeven van vers bereide visgerechten met een fris glas witte wijn.

Doorheen het jaar worden talloze evenementen georganiseerd zoals de Sint-Bernardusfeesten, Heksenfestival, begeleide bezoeken aan de vismijn om dagverse garnalen te degusteren en nog veel meer. Concrete informatie wanneer en waar deze evenementen precies plaatsvinden vindt u op de website van de stad Nieuwpoort.

In de nabijheid van Nieuwpoort zijn er eveneens tal van plaatsen om te ontdekken. Hieronder vindt u alvast enkele ideeën.

foto van Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne

20,5 km - 20 minuten rijden

De Pannelaan 68, 8660 De Panne

Plopsaland De Panne is een themapark van Studio 100 in de Belgische plaats De Panne, aan de Noordzeekust en de Franse grens. De kusttram heeft een halte voor de ingang. Het park heeft vooral familie-attracties: de darkride Het Bos van Plop, de Ploptuin, De Draak, De Boomstammetjes, SuperSplash, Anubis The Ride en de Kermis van Samson en Gert met enkele kermis-attracties. Deze zijn meestal aangekleed in de stijl van de programma's van Studio 100. In het park hebben optredens plaats van kinderhelden als Samson en Gert en Kabouter Plop.

foto van Plopsaland De Panne

Veerdienst Nieuwpoort

0,1 km - 5 minuten wandelen

Paul Orbanpromenade 7, 8620 Nieuwpoort

De veerboot "De Nieuwe Visie", die samen met de kunstenaar Roger Raveel werd ontworpen, biedt plaats aan vijftig voetgangers waarvan twintig passagiers met fiets. De aanmeervoorzieningen, de drijvende pontons en het veer zijn zo ontworpen dat een overtocht ook voor rolstoelgebruikers probleemloos verloopt. Er is ook veel aandacht besteed aan de veiligheid voor gezinnen met kinderen. Op de rechteroever kan men een unieke wandeling maken op een verhard wandel- en fietspad door het natuurreservaat 'De IJzermonding', of op het Oosterstaketsel (gebouwd in 1865); deze steekt 543 meter in zee, vanwaar men een prachtig zicht heeft op de kustlijn richting middenkust. De veerdienst is gratis.

foto van Kinepolis Oostende

Kinepolis Oostende

18,8 km - 25 minuten rijden

Koningin Astridlaan 12, 8400 Oostende

Als het regent is een bezoek aan Kinepolis Oostende zeker de moeite waard. De bioscoop beschikt over 8 zalen.

Je kan gratis parkeren op de parking rond de bioscoop op vertoon van een geldig filmticket.

foto van Kinepolis Oostende

Sportstrand Nieuwpoort

0,1 km - 5 minuten wandelen

Zeedijk 48, 8620 Nieuwpoort

Elk jaar legt de sportdienst een afgebakend sportstrand aan ter hoogte van strandbar "De Strandjutter".

Elke dag (niet op zon- en feestdagen) van 10u tot 18u kan er doorlopend gesport worden. Om 14u starten er tornooien waar iedereen, zowel jong als oud, kan aan deelnemen. De lesgevers zijn gediplomeerd, deelname is gratis en er zijn altijd mooie prijzen te winnen!

foto van Kinepolis Oostende

Sunparks Oostduinkerke

3,3 km - 5 minuten rijden

Polderstraat 158, 8670 Oostduinkerke

Aquafun staat garant voor ontelbaar veel uren plezier voor groot en klein, ook wanneer het weer wat minder is!

In België is het altijd zomer bij Sunparks, ongeacht het seizoen is het altijd 28 graden celsius in Aquafun.

foto van Kinepolis Oostende

Villa Aqua

18,8 km - 25 minuten rijden

Pensjagersstraat 28, 8400 Oostende

Even alle drukte en stress vaarwel zeggen en kiezen voor een weldadige pauze, dat is Villa Aqua. U kunt er relaxen in de verschillende sauna's, de whirlpool, het cocooningbad en de zwembaden. Als u snakt naar meer, dan kunt u genieten van een hele reeks schoonheidsverzorgingen of arrangementen. En de verwennerij houdt niet op: in onze bistro kunt u gezellig en overheerlijk tafelen.

foto van Kinepolis Oostende

Kinderboerderij Nieuwpoort

2,6 km - 5 minuten rijden

Elf Juliwijk 6A, 8620 Nieuwpoort

De Kinderboerderij "De Lenspolder" heeft als hoofopdracht kinderen terug in aanraking te laten komen met het boerderijleven. Zo leren ze landbouwproducten kennen en verwerken en kunnen ze boerderijdieren van dichtbij zien en aanraken. Doorheen de 4 seizoenen voorziet de kinderboerderij een ruim aanbod aan educatieve activiteiten voor groepen en scholen. De boerderij beschikt over een erf met rondscharrelend pluimvee, een vijver met verschillende eenden, geiten, schapen, ezels, varkens, paard en nog veel meer.